Kart competitie

Kart competitie

7 februari was het weer zover. Het jaarlijkse kart evenement georganiseerd door de club. Zondag middag 13.30 uur was het verzamelen. Maar zoals vaker hadden we ook deze keer het Dedemsvaartse kwartiertje dus het was niet eerder als 13.45 uur voordat we in de auto zaten richting Hoogeveen. Het was even proppen maar het lukte om 8 heren en 1 dame in 2 dikke Audi’s te proppen. In Hoogeveen aangekomen is er afgesproken met 7 personen 3 heats te gaan karten. Want de overige 2 waren supporter en fotograaf. Na de eerste heat kwamen de meesten zuchtend en puffen uit de kart kruipen. De 12 minuten zijn toch intensiever dan dat het lijkt. Ook waren sommige stoeltjes een beetje versleten zodat het net leek dat dat er spijkers uit staken. Voor de meesten was het toch even aftasten want tussen de nr. 1 en de nr. 7 zat bijna 3 seconde verschil per ronde. Na wat gedronken te hebben en weer op zijn te zijn gekomen was het tijd voor de tweede heat. In deze heat werd bedacht om een echte startopstelling te maken om het race gevoel nog echter te maken. Na deze heat had iedereen in een andere kart gezeten en kwam menigeen er achter dat er toch wel wat verschil in de karts zat. Zo was de gene die in de eerste heat nummer 1 was geworden, in de tweede heat pas op de 6e plaats over de streep kwam. Ook merkte je dat het groepje qua rondetijden wel dichterbij kwam te liggen. We kregen het spelletje met elkaar weer onder de knie. Ook was de enige dame in het veld voor merendeel van de mannen een tikje te snel. In de laatste heat zou het beslist worden wie de snelste mijlenteller zou zijn van 2016. Er werd tactisch overlegd over wie in welke kart zal gaan zodat we achteraf niet konden zeggen dat het aan de kart zou liggen. Ook in de 3e heat was het weer een massa start met 7 personen. Je merkte dat iedereen er op gebrand was de voor hem snelste tijd neer te zetten. Over de hele baan werd er gevochten alsof het leven er vanaf ging. Uiteindelijk was het na 12 minuten wel duidelijk. hieronder vind je de uitslag van een middag spelen bij Karting Hoogeveen. Deze tijden zijn de snelste tijden per ronde over 3 heats bekeken. Ook zijn er van dit evenement foto’s gemaakt door een fotograaf. Hij had het alleen een beetje koud en daardoor heeft is fotocamera lichtjes bewogen. Deze foto’s zijn te vinden in het fotoalbum van de website.

  1. Niels B (21.47)
  2. Peter B (21.62)
  3. Joris (22.00)
  4. Linda H (22.06)
  5. Remy B (22.08)
  6. Harry B (22.08)
  7. Bernaldo K (22.32)

Share This: